Den 18. oktober kl. 1700 går startskuddet for bokhøsten i Voksenåsens vakre salong! Forfatter og journalist Anders Johansson samtaler med Guri Hjeltnes, historiker og direktør ved Holocaustsenteret, om sin seneste bok De glemte blokadebryterne – krigsdramatikk i Skagerrak 1939-1945. Gjennom arkivfunn, forskning og intervjuer løfter Johansson frem et spennende og viktig, men ofte glemt, kapitel fra den annen verdenskrig. Boken som kom ut i Sverige i mai høstet lovord og Göteborgs-posten skrev: Det fruktansvärda och nervpirrande förloppet skildras utmärkt av Johansson, som därmed gör en värdefull innsats. Likaså innehåller boken rafflande detaljer angående spionerna och nervkriget som utgjorde de hemliga agenternas Göteborg 1939-1945. I samarbeid med Cappelen Damm.

Meld deg på her

6. november kl. 1430 presenterer den folkekjære forfatteren, Herman Lindquist, sin seneste bok De Vilda vasarna – en våldsam historia. Den handler om familien Vasas kamp om makten, om sterke personligheter, kloke kvinner, kjærlighet, triste skjebner – og nesten hele tiden stor dramatikk! Herman Lindqvist selger og signerer bøker. Restauranten serverer Nordmarkabuffé fra kl. 1230. I samarbeid med Norsk-Svensk Forening.

Meld deg på her

Bokhøsten avsluttes den 28. november kl. 1700 når Ola Larsmo presenterer sin nye roman Swede Hollow om en familie som gjør samme reise som Karl-Oskar og Kristina i Wilhelm Mobergs Utvandrarna, men som ender på bunnen av samfunnet. Ett lågmält och innerligt porträtt av svenskarna i den nya världens slum – och en bekräftelse på romanens styrka som konstform, skrev Jens Liljestrand i Dagens nyheter. I samarbeid med Sveriges Ambassad i Oslo.

Meld deg på her

 

For ytterligere informasjon kontakt senter@voksenaasen.no