Flukt som teater

Han flyktet fra Syria og bor nå i Stockholm. I forestillingen Det levda baklänges får publikum oppleve Marwan Arkawis beretning ved hjelp av Virtual Reality-briller, 3D-lyd og et sterkt personlig møte.

Marwan Arkawi spiller selv i forestillingen, som ble hyllet etter urpremieren i høst. ”En smertefull totalopplevelse som berører alle sanser” mente Dagens Nyheter, «Arkawi overbeviser med sin beretning”, skrev Aftonbladet.

Fra 28. februar til 4. mars kan oslopublikummet oppleve den på Voksenåsen.

Book billetter HER.

I Det levda baklänges forteller Marwan Arkawi selv sin historie om flukten fra Syria til Sverige. Forestillingen er basert på intervjuer og vitnemål fra menn og kvinner som søkt opphold i Sverige, jurister, tolker og saksbehandlere i Migrationsverket. I motsetning til andre forestillinger der man hører og ser historien utenfra, blir man her satt direkte inn i Marwans situasjon – blant annet ved hjelp av VR-biller og 3D-lyd. Det levda baklänges er et moderne drama i to akter; i den første får publikum se verden gjennom Marwans øyne, i den andre møter de ham direkte.

Forestillingen er skapt av Osynliga Teatern og hadde urpremiere på Dramaten i oktober, der den settes opp igjen i vår. Den er tatt ut til Scenkonstbiennalen 2017 og skal i år også på turné til København og Reykjavik.

Det levra baklänges på Voksenåsen

Fotograf: Jonas Eng

Det levra baklänges på Voksenåsen

Marwan Arkawi. Fotograf: Roger Stenberg

2017-06-16T14:31:48+00:00