Ikke bare blåbær!

Sommer kommer sent på Voksenåsen men det betyr også at bærene modnes senere. Så når det begynner å bli skrint i skogene er det forsatt blåbær her.

Men ikke bare det! Du finner også bringebær, brennesler, harsyre og granskudd. Ta med deg kurver og spann, og plukk så mye du vil! Spis de naturell eller lag noe godt . Her får du tips fra kjøkkensjefen vår på en god blåbærsuppe med hvit sjokolade is.

Dette trenger du:

0,5 kg blåbær
4 dl vann
1,5 dl sukker
1 vaniljestang
200 g hvit sjokolade
2 h dl fløte
3 egg
0,5 dl sukker

Slik gjør du:
-Ha blåbær, vann, sukker og vaniljestangen i en kjele
-Kok opp og la suppen koke i ca 10. minutter
-Smelt sjokoladen i vannbad
-Pisk eggedosis av eggeplommene og sukkeret
-Eggehviten piskes stiv
-Pisk fløten til lett krem
-Vend sjokoladen inn i eggedosisen
-Bland så inn kremen og til slutt eggehviten
-Ha i former og frys
-Bon appétit!

Voksenåsens kjøkkensjef, Oscar Rattén, på bærsanking. Foto: Tine Poppe

2017-08-10T19:32:55+00:00