Takk for i år og godt nytt 2017!

Det har vært en begivenhetsrik høst og førjulstid på Voksenåsen.

Startskuddet gikk med Sommerakademi Voksenåsen som feiret 20-års jubileum som Nordens største mesterkurs for klassisk musikk, og nyåpning av amfiscene med forestillingen Möta hösten tillsammans? Så kom Bokhøsten med besøk fra de svenske forfatterne Anders Johansson, Herman Lindqvist og Ola Larsmo. Tema i Larsmos bok, om svenske migranter i Minnesotas slum, ble også opptakten til konferansene dagen etterpå, om sosial innovasjon som verktøy for integrering, og om de juridiske rammene rundt barne – og tvangsekteskap i Norge og Sverige.

Les om kommende og tidligere arrangement her

TV-serien «SKAM» hylles for å skapt interesse hos ungdom for nabospråkene. På Voksenåsen har vi i mange år gitt vårt – kanskje i denne sammenhengen beskjedne, men likevel viktige – bidrag gjennom språkkurser for lærerstudenter fra Sverige og Finland. Kursene utgjør en viktig del av Sentrets virksomhet, men litt «drahjelp» fra SKAM kommer godt med. 🙂

Adventstid og julebordsesong kom som alltid med deilig mat, dans rundt treet, konserter, juleverksted for barna og besøk av Nissen! Nytt for året var julejazz med den svenske gitarlegenden Georg “Jojje” Wadenius (som for øvrig har gjort nordmann av seg) og saksofonisten Bendik Hofset og pianist Kjetil Bjerkestrand. På programmet stod svenske og norske julesanger i ny og nydelig tapping.

Men nå går huset i feriedvale og vi vil takke alle våre kunder, gjester og publikum for i år, og ønsker alle et riktig godt nytt 2017!

Voksenåsen pyntet til jul. Klässbols og skultuna julegaver kan kjøpes i resepsjonen. Georg "Jojje" Wadenius julekonsert på Voksenåsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vinterdag på Voksenåsen Vinter på Voksenåsen Voksenåsen pyntet til jul.

2017-06-16T14:31:50+00:00